Hei! 

Kirjoitin viime viikolla mielipidekirjoituksen aiheesta "Opettajana diginatiiveille". Mielipidekirjoituksen kirjoittaminen oli siis yksi luennolta saatu tehtävä (harjoitus 1). Tänään tarkoituksenani on pohtia omaa oppimisprosessiani mielipidekirjoituksen aikana. Tämä on siis harjoitus 2.

Mielipidekirjoituksen aiheena oli siis "Opettajana diginatiiveille", jonka valitsin kahdesta eri vaihtoehdosta. Ilmeisesti aiheen olisi saanut keksiä myös itse, mutta valmiista aiheesta oli helppo lähteä kirjoittamaan. Tai noin oikeastaan ajattelin ensin. Ei se sitten niin helppoa aluksi ollutkaan. Pohdin erilaisia näkökantoja kirjoitukseeni ja tuntui, etten saa aiheesta kiinni ollenkaan. Mietin ja kirjoitin, pyyhin kirjoituksen pois ja kirjoitin uudestaan. Homma ei siis lähtenyt ihan hyvin käyntiin. 

Päätin "googlettaa" sanan diginatiiivi ja katsoa löytyykö aiheesta mitään mielenkiintoista. Löysin enimmäkseen diginatiivi-sanan määritelmiä. Päädyin myös erääseen blogiin, jossa puhuttiin diginatiiveista. Blogin kirjoitus oli kiinnostava ja sen avulla mielipidekirjoitukseni sai alkunsa. Päätin kommentoida blogikirjoitukseen, vaikka blogin aihe ei koskenut opetusta. Halusin kuitenkin tuoda omia ajatuksiani diginatiivien opettamisesta blogin kirjoittajalle. Mielestäni blogiin kommentoiminen on turvallista ja helppoa, koska sen voi tehdä anonyyminä. 

En muista, koska viimeksi olisin kirjoittanut mileipidekirjoituksen. Se ei ollut niin helppoa kuin ajattelin, koska en aluksi oikeasti ollut valitsemastani aiheesta mitään mieltä. Mielestäni en kuitenkaan tehnyt typerästi kun valitsin aiheeni, koska se herätti minussa uudenlaisia ajatuksia ja sain taas ajattelemisen aihetta. Oli siis parempi "tutustua" johonkin uuteen aihealueeseen kuin kirjoittaa jo jostain tutusta aiheesta. Minulle diginatiivi ei ainakaan ole ollut arkikäytössä oleva sana ja en myöskään ollut aluksi aivan varma sen tarkoituksesta. Mielipidekirjoitus olisi ollut helpompi kirjoittaa, jos olisin valinnut aiheen, josta olen jotain mieltä, mutta tämä oli loppujen lopuksi hauska aihe ja antoi uusia ajatuksia, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Ihan hauska oli pitkästä aikaa kirjoittaa mielipidekirjoitus.